Снимка: МОСВ81 средни и големи предприятия със заети над 44 215 служители са

...
Снимка: МОСВ81 средни и големи предприятия със заети над 44 215 служители са
Коментари Харесай

КНСБ: Кризата с COVID-19 вече засегна над 80 големи и средни предприятия у нас


Снимка: Министерство на околната среда и водите

81 междинни и огромни предприятия със заети над 44 215 служители са наранени все още от почналата рецесия поради световната пандемия с COVID-19 и въведеното изключително състояние у нас, написа novinite.bg.

Това демонстрира изследване на КНСБ към 8 април посредством районните структури на конфедерацията в цялата страна за общественото напрежение във компаниите и институциите и следствията от резултатите на Коронавирус – 19. Общо следените компании са 105.

Събраните данни демонстрират, че 78% от засегнатите компании пускат служащите в заплатен отпуск, в 25% прибягват към неплатен отпуск, а в 14% от компаниите се стига до освобождение на работещите или предстоят съкращения.

Най-много наранени предприятия (извън ресторантьорство, хотелиерство, туризъм и кафетерийната сфера) има в сектор преработваща и лека индустрия, строителство, следван от производството на авточасти и автомонтьорство, превоз и ВиК бранша. Те са основно в градовете Казанлък, Благоевград, Добрич, Стара Загора, Димитровград, Габрово, Разлог, Банско, следван от Бургас и региона и Хасково.

Най-динамично се трансформира обстановката при преработващата индустрия, необикновен проблем имат предприятията, получаващи суровина от чужбина и основно от Италия. Шивашката индустрия, химия, енергетика също са наранени.

По информация на районните структури на КНСБ, след диалози с представителите на Агенция по заетостта по места, най-голям растеж на регистирираните като безработни има в бюрата по труда в областите Благоевград, Казанлък, Димитровград, Перник, Разлог, Дупница, Габрово  и Стара Загора, (където има и регистрирани ефикасни съкращения във връзка COVID-19).

 КНСБ продължава да следи обстановката на пазара на труда и приканва служащите да сигнализират районните структури при нарушение на правата им. Конфедерацията следи както отрицателните резултати от рецесията, по този начин и позитивните образци за адаптиране към сложните условия, прецизно извършване на всички условия и грижа за чиновниците. Информацията за това е оповестена уеб страницата на КНСБ и се обновява непрекъснато.

 По-надолу Ви предлагаме детайлна информация за засегнатите служащи по градове:

Казанлък - „ Арсенал “ АД, където са заети 8700 индивида, от 30.03.2020 година още веднъж работи. Една част от служащите се връщат на работните си места, а другите остават в заплатен отпуск. Така ще се работи на ротационен принцип със засилени защитни ограничения. Остава плануваното редуциране на 2000 служащия.

Бургас - „ Нурсан Отомотив ” ЕООД не работи и всичките 1047 служащия са в заплатен отпуск. Подготвят се документи за кандидатстване по схемата 60:40.

Карнобат, Бургаска област – „ съдебна експертиза Борднетце - България ЕООД “, където работят 2600 индивида, разпуснати са всички, които имат право на заплатен отпуск.

Люляково, Бургаска област – „ Нурсан Отомотив ” ЕООД, където работят 1047 служащия и всеки, който има право на отпуск, е разхлабен.

Димитровград  - „ Язаки България ЕООД “, където работят 2500 индивида, и има данни, че компанията ще приключи активност.

Сливен – „ Язаки България “ ЕООД, 400 служащи в заплатен отпуск

Пазарджик  - „ Костал България Аутомотив ЕООД “, където работят 2000 индивида и всички са в заплатен отпуск.

Перник  - „ Стомана Индъстри “ АД), където работят  1175 служащия, съкратени от тях до този миг са 301 индивида.

Враца - „ съдебна експертиза Борднетце - България ЕООД-клон Враца “, където работят 1300 служащия и 1200 са в заплатен отпуск.

Варна -  в Градския превоз работят 1000 индивида, като 120 водача и 37 кондуктура са в заплатен отпуск.

Търговище –  „ Мебел Стил “ ООД, където работят 650 индивида и са в двуседмичен неплатен отпуск.

Стара Загора – „ Средна гора “ АД, там работят 460 служащия като съвсем всички са в заплатен отпуск и в случай че ситуацията продължи до два месеца, ще бъдат съкратени 50% от работещите.

Габрово – „ Идеал стандарт Видима “ АД – Заводът за санитарна керамика спира работа от  1 април до 1 май в това число, като eдинствено нощната промяна ще работи до 3 април. Всички служащи и чиновници са в заплатен годишен отпуск, а за тези, на които не им доближава, ще употребяват 3 дни неплатен отпуск. Заводът за санитарна арматура всички работещи ще бъдат 2 дни в неплатен отпуск и 2 дни в заплатен годишен отпуск  за април.

Габрово - „ Дзалли “ ООД, където работят 1200 служащия, всички са пуснати в заплатен отпуск от 6 до 21 април. 

Габрово -  " Резбонарезни принадлежности Габрово " ЕООД се възнамерява всичките 362 служащия да са по една седмица заплатен и една седмица неплатен отпуск през месец май, след което 10% от личния състав ще бъде скъсен.  

Благоевград – ВиК Благоевград разполага с 530 служителя като от 2 април 500 от тях са в заплатен отпуск.

Хасково - " Европа " ООД- сега всички 110 служащия са в заплатен отпуск. В ДБТ е подадено е съобщение за идно уволняване на 90 служащия. Очакванията са прекратените контракти да са в по-малко. 

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР